Aardappelkoekjes met citroen en knoflook

  • Mediterraan,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eieren
- 3 el tijm
- 50 gram bloem
- peperige olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardapappelen, snijdt ze in kleine stukjes, en kook ze gaar.
Rasp de schil van de citroen, en stamp de aardappelen fijn met de citroen.
Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Meng de eieren, de knoflook, de tijm, de bloem en de olijfolie door het aardappelmengsel. Kijk of het mengsel een goede substantie heeft, en voeg desnoods nog wat bloem of water heeft.
Vorm ongeveer 10 balletjes van het mengsel en druk de balletjes een beetje plat.

Verhit een laag olie in een hapjespan, en frituur de aardappelkoekjes in ongeveer 6 minuten knapperig en bruin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten