Hartige taart met kip en geitenkaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekkere hartige taart, ook te serveren als lunch of borrelhapje
Ingrediënten 2 personen
6 plakjes bladerdeeg, 125 gr champignons, 70 gr.zachte geitenkaas, 1 ui, 160 gr. gerookte kip, 2 eieren, peper zout, eetlepel vloeibare honingBenodigdheden
quichevorm,Voorbereiding
gerookte kip in blokjes snijden, ui snipperen, champignons in plakjes snijden, bladerdeeg ontdooien .De eieren klutsen. Oven voorverwarmen op 180 graden(zie voor exacte temperatuur op verpakking bladerdeeg)
Bereidingswijze
champignons bakken in koekepan, daarna de ui bakken.Vorm invetten en met bladerdeeg bekleden. Kipblokjes, ui, champignons over de vorm verdelen. geklutste eieren op smaak brengen met peper en zout en eroverheen gieten (goed verdelen). Verkruimelde geitenkaas over de taart verdelen. Taart 25 minuten in de oven bakken, (tot het deeg goudbruin is en de eieren gestold) Voor het serveren naar smaak (ongeveer 1 eetlepen) honing over de gehele bovenkant gieten.
Serveertip
Met een eenvoudige salade, bijv sla+tomaat+croutons met honing mosterd dressing.