Groentepannetje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-06-2009
Ingrediënten 4 personen
1 citroen6 takjes peterselie
4 sjalotjes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bakje champignons (à 250 g)
1 bakje cherrytomaten (à 250 g)
4 haaskarbonades
zout, versgemalen peper
3 el bakboter
1 zak voorgekookte krieltjes (à 450 g)
Extra nodig: fijne rasp
Voorbereiding
Was de citroen en rasp de schil. Hak de peterselieblaadjes fijn. Meng de citroenrasp en peterselie. Pel de sjalotjes en snijd deze in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de paprika`s en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaten.
Verwijder het bot van de karbonades, snijd het vlees in 4 cm grote stukken en bestrooi deze met het citroenmengsel, zout en peper.
Bereidingswijze
Bak de krieltjes ca. 4 min. in 2 el boter in een hapjespan. Schep ze eruit. Verhit de overige boter en bak het vlees ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en krieltjes toe en bak deze ca. 5 min. mee. Doe hetzelfde met de paprika`s en champignons. Voeg tot slot de tomaatjes toe en warm deze kort mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Bron
www.superdeboer.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties