ZELF GEROOKTE MAKREEL EN GROTE GARNALEN
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-06-2009
Bereidingswijze
Als jij niet een roker bezit kan jij nog steeds vis roken in oven of op BBQ:
1. Maak een drie-dubbele vel van drie stevige soort aluminiumfolie. Dit maak jij door aluminium vellen parallel aan elkaar vast te zitten met de blink kan naar boven. De vel moet in totaal zo 1+1/2 keer zo groot als de bakplaat zijn.
2. Plaatst vel met blink kant naar boven op bakplaat.
3. Plaats 4 houten blokjes van zelfde lengte in de hoeken van bakplaat en verdeel thee over bakplaat.
4. Doen op houten blokjes een oven rooster en verdeel makreel en garnalen over rooster.
5. Sluit aluminiumfolie luchtdicht af.
6. Plaats in oven en rook voor 15 - 20 min. bij 250*C.
Dit kan ook heel goed op een bbq voor 15 - 20 min.
Serveertip
Eten met Risotto visballen, cassave of avocado salade, een groene salade en appelpartjes die door citroensap is gehaald.
Nog een goede tip: Gooi nooit de bakplaten van oude fornuisen weg. Die is ideaal te gebruiken voor om mee te roken.
Laatste reacties
waar kom jij vandaan wat een lief accent heb jij!!!! xxx