Kip met paprika

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkip (in stukken verdeeld), zout, 75 g boter, 1 ui (gepeld en kleingesneden) 1 teentje knoflook (uitgeperst), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper of chilipoeder, 2 rode paprika`s (gehalveerd en van zaad en zaadlijsten ontdaan), 250 ml zure room.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wrijf de stukken kip met zout in.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en schroei hierin de stukken kip snel rondom dicht. Voeg de ui en de knoflook toe en laat dit even meefruiten. Schenk er 1 dkl heet water bij en roer de tomatenpuree, het paprikapoeder en de cayennepeper er door. Leg de stukken paprika in de pan. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de kip zachtjes gaar stoven in 30-40 minuten. Klop 10 minuten voor het einde van de stooftijd de zure room door het stoofvocht.

Bron

Basiskookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten