Puttanesca binnen 30 min. op tafel

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
75 ml olijfolie
16 kleine tomaatjes gehalveerd
16 ansjovisfilet
200 g ontpitten zwarte olijven
30 kappertje zaden
zout
chili vlokken
500 g penne
schaafsel Parmezaanse of pecorino-kaas voor garnering
basilicum in reepjes, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui en knoflook tot glazig.
2. Bak tomaat met ui mengsel voor zo 5 min.
3. Voeg ansjovis, olijven en kappertje zaden, chili vlokken bij en bak verder tot alles gaar en goed warm is.
4. Kook pasta in zout water al dente en voeg bij tomaten mengsel.
5. Proeft op smaak en zo nodig zout toevoegen.
6.Serveer op 6 borden en garneer met basilicum en kaas.

Bron

proeven en experimenteren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten