1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges a la flamande

Asperges a la flamande

Door: kobemartin

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009

Ingrediënten 4 personen


- 20 witte, belgische asperges
- een half bosje verse peterselie
- 160 g echte boter
- 4 hardgekookte eieren
- 8 el water
- peper & zout


Asperges a la flamande
Asperges a la flamande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- snij de harde kant van de asperges af en schil ze
- zet een kookpot met gezouten water op een vuur en doe de asperges er in met de zachte punten naar boven
- doe het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes
- hak de verse peterselie fijn met een mes
- doe het water en de boter in een steelpannetje, roer goed en kruid met peper en zout
- laat dit al roerend opkoken tot de saus bind
- haal het pannetje van het vuur en doe de gehakte eieren en peterselie erbij
- prik in de asperges om te voelen wanneer ze gaar zijn
- haal de asperges uit de pot en dresseer op een bord met de saus

Bron

?



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kobemartin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top