Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges a la flamande

Asperges a la flamande

Door: kobemartin

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009

Ingrediënten 4 personen


- 20 witte, belgische asperges
- een half bosje verse peterselie
- 160 g echte boter
- 4 hardgekookte eieren
- 8 el water
- peper & zout


Asperges a la flamande
Asperges a la flamande

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- snij de harde kant van de asperges af en schil ze
- zet een kookpot met gezouten water op een vuur en doe de asperges er in met de zachte punten naar boven
- doe het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes
- hak de verse peterselie fijn met een mes
- doe het water en de boter in een steelpannetje, roer goed en kruid met peper en zout
- laat dit al roerend opkoken tot de saus bind
- haal het pannetje van het vuur en doe de gehakte eieren en peterselie erbij
- prik in de asperges om te voelen wanneer ze gaar zijn
- haal de asperges uit de pot en dresseer op een bord met de saus

Bron

?



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kobemartin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top