Babi pangang met mihoen

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009
  • Babi pangang met mihoen

    Babi pangang met mihoen

    Babi pangang met mihoen

  • Babi pangang met mihoen

    Babi pangang met mihoen

    Babi pangang met mihoen

je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g speklapjes met zwoerd
1 prei
1 rode paprika
1 zakje kruidenmix voor bami
2 lente/bosuitjes
1 limoen of citroen
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 dl tomatenketchup
4 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal badjak
400 g mihoen
2 eetl. wokolie of zonnebloemolie
50 g gefrituurde uitjes (potje)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de speklapjes in reepjes van ca. 1 cm breed. Verdeel de prei in ringetjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in reepjes. Week de bamikruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente/bosuitjes in ringetjes. Rasp 1 theelepel van de schoongeboende limoen en pers de vrucht.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten. Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal badjak erdoor en warm alles 4 minuten goed door. Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de wokolie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het limoensap erover

Serveertip

Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Robincas30 avatar
Robincas30 05-09-2016

Dit lijkt mij erg lekker en ook nog eens snel klaar. Ik neem het mee naar mijn kookboek oosters. Bedankt voor het delen, groetjes, Caro

rondeel avatar
rondeel 31-05-2013

Vanavond gegeten, en we vonden het erg lekker! Leuk om dit bekende gerecht nu zelf te kunnen maken. Dankjewel!

123irock avatar
123irock 09-05-2013

Makkelijk en erg lekker!

francis81 avatar
francis81 17-08-2012

Mag ik vragen welke kruidenmix voor bami ik moet hebben? Ik wil dit recept graag gaan proberen.

planco avatar
planco 25-06-2012

Marijan bedankt voor je leuke berichtje

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 25-06-2012

Hoi Annette, ik denk niet dat jou hoge suiker door de speklapjes komt [er zitten geen koolhydraten in vlees, ook niet in het vet en koolhydraten zorgen voor een stijgende bloedsuiker] het komt waarschijnlijk vanwege de suiker en zoete ketjap in dit recept. Dus gewoon de volgende x gewoon weer iets exstra bijspuiten, niet meer eten is geen optie omdat dit recept gewoon te lekker is ;) Groetjes Marijan

AnnetteHetebrij avatar
AnnetteHetebrij 30-04-2012

Heb alles in huis gehaald en heb het afgelopen zondag gemaakt. Het was erg lekker, maar als diabeet was dit met speklapjes veel te vet. Ook al had ik meer insuline gespoten, na 2 uur waren mijn bloedsuikers nog te hoog. Dus bijgespoten. De volgende keer wil ik de speklapjes vervangen door kipfilé, zodat ik nu ook 2x kan opscheppen.

Corina1982 avatar
Corina1982 13-11-2011

thanks ga het proberen

marya1 avatar
marya1 07-07-2009

de hopmannen van de scouting uit rotterdam vonden het zalig en ze maken het zeker weer

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-06-2009

Het water loopt me al in de mond dus neem ik dit ook mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten