Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Babi pangang met mihoen

Babi pangang met mihoen

Door: planco

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2009

Ingrediënten 4 personen


500 g speklapjes met zwoerd
1 prei
1 rode paprika
1 zakje kruidenmix voor bami
2 lente/bosuitjes
1 limoen of citroen
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 dl tomatenketchup
4 eetl. ketjap manis
1 theel. sambal badjak
400 g mihoen
2 eetl. wokolie of zonnebloemolie
50 g gefrituurde uitjes (potje)


Babi pangang met mihoen
Babi pangang met mihoen
Babi pangang met mihoen
Babi pangang met mihoen
Babi pangang met mihoen
Babi pangang met mihoen

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de speklapjes in reepjes van ca. 1 cm breed. Verdeel de prei in ringetjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in reepjes. Week de bamikruidenmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente/bosuitjes in ringetjes. Rasp 1 theelepel van de schoongeboende limoen en pers de vrucht.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een wok of Hapjespan en roerbak hierin de spekreepjes op een hoge stand 5 minuten. Voeg de prei en paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Meng de basterdsuiker, tomatenketchup, ketjap manis en sambal badjak erdoor en warm alles 4 minuten goed door. Schep de babi pangang uit de wok en houd deze even warm. Leg de mihoen 2 minuten in kokend water, giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de wokolie en bak hierin 1 minuut de lente/bosuitjes. Voeg citroenrasp en kruidenmix toe en roerbak samen met de mihoen 2 minuten. Schep voorzichtig om. Sprenkel het limoensap erover

Serveertip

Serveer de mihoen, bestrooid met de gefrituurde uitjes bij de babi pangang.



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top