Aardbeiengranita met limoen
- Italiaans, Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 20-06-2009
Ingrediënten 4 personen
2 bakjes aardbeien (a 250 g)2 limoenen
50 g poedersuiker
1 eetlepel balsamicoazijn
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachineBereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Houd 4 aardbeien apart voor de garnering. Pers 1 limoen uit, pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Roer de balsamicoazijn erdoor. Schep dit mengsel in een plastic bak en zet het 2 uur in de diepvries. Roer het mengsel elk half uur goed door met een vork. Snijd de overgebleven limoen in schijfjes. Serveer de granita in hoge glazen en garneer met een aardbei en een schijfje limoen.
Bron
allerhande
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties