varkenshaas met heerlijke marsalasaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2009

een heerlijk gerecht,dat niet misstaat bij bijzondere gelegenheden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
150 gr. oesterzwammen
250 gr. kastanjechampignons
50 gr. bakbacon
1 takje peterselie
50 gr. boter
4 varkenshaasjes van 150 gr.
zout, peper
½ el tijm
4 el marsala
1 el sojasaus
1/8 liter slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pellen en halveren.
Helften in dunne ringen snijden.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
Taaie steeltjes van oesterzwammen snijden.
Grote oesterzwammen in repen snijden.
Champignons in plakjes snijden.
Bacon in stukjes snijden.
In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

In koekepan boter verhitten.
Ui, paddestoelen en bacon ca 5 minuten bakken.
Intussen varkenshaasjes schuin in plakken van 2 cm snijden.
Met vleesmes iets platslaan.
Varkenshaas bestrooien met zout, peper en tijm.
Met schuimspaan paddestoelenmengsel uit de pan op een bord scheppen.
In achtergebleven bakvet varkenshaas 5 minuten bakken, halverwege keren.
Uit pan op voorverwarmde borden scheppen en onder aluminiumfolie warm houden.
Aan achtergebleven bakvet toevoegen: champignonmengsel, marsala, sojasaus en slagroom.
Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Plakjes varkenshaas dakpansgewijs op borden rangschikken. Paddestoelensaus half erover en half erlangs schenken.
Bestrooien met peterselie.

Serveertip

voor wat variatie ital. kruiden en knofllook eraan toevoegen

lekker met sperziebonen(met katenspek) , aardappeltoefjes of aardappelkroketten

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-09-2012

Lijkt me erg lekker Adeline. Ga ik zeker een keer maken en staat dus nu in mijn kookboek. Bedankt! Petra

alidada avatar
alidada 28-04-2012

Ik neem dit recept van je mee, mmm lekker varkenshaas.. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten