Steak au poivre

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2009
  • Steak au poivre

    Steak au poivre

    Steak au poivre

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 entrecotes (elk ongeveer 3cm dik / 300-350g) OF 4 biefstukken van de haas
- grof zeezout
- 1 eetl olijfolie extra vergine
- 1 el mosterdpoeder
- 2 à 4 zwarte peperkorrels

COGNACSAUS:
- 1,5 eetl boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 3 eetl cognac
- 250 ml kalfs-, runder- of kippenbouillon
- 2 theelepels dijonmosterd
- grof zeezout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bestrooi de biefstukken met zout en bestrijk ze met olijfolie, bestrooi met mosterdpoeder, peperkorrels en druk stevig aan met de achterkant van een vork.

2. Smelt de boter in een steelpan op een matig vuur.

3. Voeg sjalotjes toe en fruit we glazig in ong 3min.

4. Voeg de cognac toe en verhoog het vuur. Kook het geheel in tot er ongeveer 1 eetl vocht overblijft

5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook tot ongeveer 1/3 van het vocht over is.

6. Voeg de room toe en kook alles tot je 200ml dikke saus hebt.

7. Klop de mosterd door de saus en voeg peper en zout toe.

8. Grill de biestukken naar uw voorkeur en controleer of ze gaar genoeg zijn.

9. Leg de biefstukken op een schaal en giet de cognacsaus erover

Bron

Nieuwsblad

Serveertip

Je kan de saus een dag tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Opwarmen boven zacht vuurtje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten