Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2009
  • Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

    Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

    Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

  • Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

    Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

    Zeebaars (of andere vis) in zoutkorst

Reken er wel op dat je na de bereiding, als de vis uit de oven komt, je mogelijk nog even bezig bent de vis(sen) uit het zout te bevrijden.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 grote zeebaars van 1,5 kilo. Liefst lijngevangen en schoongemaakt, hoeft niet geschubd. 2 á 3 dorades gaat ook goed.
2 citroenen in plakjes gesneden
1 venkel in plakjes
1 bos dille
4 kg zeezout
4 eiwitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Groot bakblik

Voorbereiding

(10 min.) Vul de buikholte van de vis met citroen, venkel en dille. Leg in een groot bakblik een laag zout van plm. 1 cm dik. Leg de vis erop.
Meng in een grote kom de rest van het zout met de (ongeklopte) eiwitten. Het wordt een mooi luchtig deeg van zout. Bedek de vis er helemaal mee.

Bereidingswijze

Bak de vis in het zoutdeeg ca. 40 min. in een op 180* voorverwarmde oven of tot de punt van een mes, breinaald of metalen satéprikker er warm uitkomt (voorzichtig testen op je bovenlip).

Bron

Elle Eten juni/juli2009

Serveertip

Serveer de vis uit het zout: tik met een hamer voorzichtig op de korst en veeg dan alle zout er goed af. Als de vis net te lang in de oven heeft gestaan wordt het zout heel hard en zul je even moeten bikken om de vis te kunnen bevrijden. Probeer de vis(sen) mét vulling uit het zout te halen. De vulling kun je wegdoen als je `m er eenmaal uit hebt gehaald. Ik heb de vis nog wel even onder warm water afgespoeld, zodat er niet teveel zout op achterbleef. Ik heb `m geserveerd met een heerlijk zoete beurre blanc saus (zie recept van flevo-polder in `mijn kookboek`)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten