Italiaanse gehakballetjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ei
80 gram paneermeel
750 gram Roma tomaten (is eigenlijk het beste hiervoor)
bosje basilicum
peper
zout
50 gram bloem
gedroogde basilicum
olijfolie
2 dl runderbouillon
125 cl rode wijn
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 citroen
2 sjalotjes (gesnipperd)
pakje tomato fritto
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Strooi de bloem op een bord en strooi 2 tl basilicum, peper en zout en citroenrasp hierop. Meng alles goed.
Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij 1 handvol klein gesneden basilicum. Doe het paneermeel, citroensap en het ei erbij. Voeg er peper en zout bij en kneed alles goed. Maak balletjes van ongeveer 1 tot 2 cm doorsnede.
Rol de balletjes door het bloemmengsel.
Zet een pan op met water (2 dl) en doe een blokje runderbouillon erbij en breng aan de kook.

Bereidingswijze

verhit de pan en als hij goed warm is schenk 2 el olijfolie in de pan. Braad de gehaktballetjes mooi bruin en haal ze eruit. Maak de pan schoon (vrij van vleessappen) en sprenkel 1 el olijfolie in de pan. Voeg de sjalotjes toe en laat deze glazig worden. Hierna voeg je de knoflook en de rest van de fijngesneden basilicum toe en laat je 1 minuutje mee sudderen. Voeg de runderbouillon, de rode wijn en de tomaten erbij. Let wel: snijd de tomaten doormidden en "knijp" de zaadjes eruit en doe dan de uitgeknepen tomaten erbij. Breng aan de kook. Zodra het aan de kook is zet je het klein en doe je de gehaktballetjes erbij. Laat nu 20 minuten lekker sudderen met een deksel op de pan. Om e.e.a. smeuïger te laten lijken doe ik op de laatste 5 minuten tomato frito erbij.

Serveertip

Je kunt er zelfgebakken brood bij doen en een frisse salade. Maar je kunt ook gewoon pasta erbij maken en dit erover doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten