Roergebakken makreel met prei en paprika

  • Vis,
  • 0-10 min.
  • Roergebakken makreel met prei en paprika

    Roergebakken makreel met prei en paprika

    Roergebakken makreel met prei en paprika

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 300 gram verse makreelfilet
* 1 rode paprika
* 3 eetlepels slaolie
* 300 gram gesneden prei
* 1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
* 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van 1½ cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes. Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes makreel, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur. Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.

Bron

Visrecepten.nl

Serveertip

Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar
webredactie

Doorsturen

Home Recepten