1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Ovenschotel van makreel en aubergine

Ovenschotel van makreel en aubergine

Door: webredactie

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-2009

Ingrediënten 4 personen


3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden
2 aubergines
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels rozijnen
1 eetlepel gedroogde oregano
zwarte peper, versgemalen
sap van 1 citroen
150 g Griekse yoghurt
1 ei


Ovenschotel van makreel en aubergine
Ovenschotel van makreel en aubergine
Ovenschotel van makreel en aubergine
Ovenschotel van makreel en aubergine

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de oven op 20 °C. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de aubergine droog met keukenpapier en schep de blokjes door het ui mengsel.

Bak de aubergine op een hoge stand in 2-4 minuten gaar en bruin. Schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf de makreelfilets in met zout, peper en wat citroensap. Verdeel het auberginemengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de makreelfilets erop.

Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit mengsel over de vis. Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met bulghur en tomatensalade.

Bron

Visrecepten.nl



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top