Viscookies anders

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2009

Voor mensen die geen aardappels (mogen) eten, graag vis lusten, maar de pest hebben aan graten in de keel..
Het voordeel van de rauwe verwerking van de vis is de volkomen gladde massa, die ontstaat. de overige ingredienten geven leuke kleurtjes aan het hapje.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gram (witte)visfilets
30 gram havermout
1 eetl. fijngehakte koriander of peterselie
1 eetl fijngehakte ui
1/2 geroosterde (= gare) paprika in kleine stukjes
1 + 2 eieren
pezo, beetje kruidnagel, nootmuscaat.
om te paneren: amandelmeel, of paneermeel of bloem
olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender, wok of friteuse

Bereidingswijze

doe de vis met een ei , de havermout, pezo en andere specerijen in de blender en maal fijn.
doe de pasta in een schaal. voeg ui en paprika samen met koriander aan het mengsel toe, even doorroeren en laat even rusten.
klop ondertussen de andere eieren los. verwarm de olie.
vorm platte koekjes tussen je handen, (of maak een quenelle met twee lepels), haal door de losgeklopte eieren, vervolgens door het amandelmeel en bak gaar in plm 2 min aan beide kanten in ruim (niet te hete) olie in de wok. (evt in de friteuse op 140gr.)
leg de koekjes op keukenpapier om uit te lekken.

Bron

eigen variant

Serveertip

zet een schaaltje nem pla (vissaus) voor de helft verdund met water als dipsaus op tafel. ook een hot saus smaakt hierbij.
serveer met rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten