ZOETE OF ZOUTE BIETENCHIPS MET VENKELZAAD
- Nederlands, Tussendoortje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-06-2009
Gezond en lekker tussendoortje
Ingrediënten 4 personen
4 mooie bietjes1 tl venkelzaad
1/2 tl grof zeezout of 1 tl suiker
arachideolie of pindaolie
Benodigdheden
FRITUURPANWOK
MANDOLINE
OVEN
BAKPLAAT
BAKPAPIER
KEUKENPAPIER
VIJZEL
Voorbereiding
Schrob de bietjes goed schoon.
Ddroog ze goed en snijd de bietjes met schil op de mandoline in dunne plakjes van 2 mm.
Verhit de oven op 50c leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 30 min.in de lauwwarme oven met de ovendeur op een kiertje.
Bereidingswijze
Verhit een flinke laag olie in een frituurpan of wok en frituur de gedroogde bietenchips in kleine portie`s krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier
Stamp het venkelzaad met het zeezout of suiker fijn in een vijzel en bestrooi hiermee de bietenchips
Bron
Delicious
Serveertip
Voor deze chips is het heel mooi om verschillende bietjes te gebruiken, zoals de choiggia met de mooie roze ringen en de oranjegele biet
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties