ZOETE OF ZOUTE BIETENCHIPS MET VENKELZAAD

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2009

Gezond en lekker tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 mooie bietjes
1 tl venkelzaad
1/2 tl grof zeezout of 1 tl suiker
arachideolie of pindaolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
FRITUURPAN
WOK
MANDOLINE
OVEN
BAKPLAAT
BAKPAPIER
KEUKENPAPIER
VIJZEL

Voorbereiding

Schrob de bietjes goed schoon.
Ddroog ze goed en snijd de bietjes met schil op de mandoline in dunne plakjes van 2 mm.
Verhit de oven op 50c leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 30 min.in de lauwwarme oven met de ovendeur op een kiertje.

Bereidingswijze

Verhit een flinke laag olie in een frituurpan of wok en frituur de gedroogde bietenchips in kleine portie`s krokant, laat ze uitlekken op keukenpapier
Stamp het venkelzaad met het zeezout of suiker fijn in een vijzel en bestrooi hiermee de bietenchips

Bron

Delicious

Serveertip

Voor deze chips is het heel mooi om verschillende bietjes te gebruiken, zoals de choiggia met de mooie roze ringen en de oranjegele biet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten