Aubergine-Kikkererwtencurry

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2009
  • Aubergine-Kikkererwtencurry

    Aubergine-Kikkererwtencurry

    Aubergine-Kikkererwtencurry

Om minder olie te gebruiken snijd ik de aubergines in dikke plakken en gril ze zonder olie in een hete grillpan en snijd ze dan in blokjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Aubergines
500 gr Kikkererwten (blik)
200 ml Water
300 gr. dikke Yoghurt
2 Uien
2-3 tenen Knoflook
1 stukje (4 cm) verse Gember
1 Rode Chilipeper
1 Groene Chilipeper
6 eetl. Olie
3-4 theel. Korianderpoeder
2 theel. Kurkumapoeder
2 theel. Komijnpoeder
1 theel. Kaneel
Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 452,43 kcal
Koolhydraten 29,44 g
Eiwitten 15,69 g
Vetten 27,05 g
Benodigdheden
Hapjes pan met deksel
Eventueel een Grillpan
Schuimspaan

Bereidingswijze

Was de aubergines, verwijder de steel en snijd in blokjes.
Giet de kikkererwten af, spoel ze af onder stromend water en laat uitlekken.
Schil de uien en snijd in kleine blokjes.
Schil en pers de knoflook uit.
Schil de gember en hak fijn.
Was en halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd in fijne reepjes.
Verhit 4 eetl. olie en bak de aubergines aan alle kanten. Haal met een schuimspaan eruit.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak daarin de uien, knoflook, gember, chilipepers, koriander, kurkuma, komijn, kaneel en zout.
Blus af met het water. Voeg de kikkererwten met aubergines en yoghurt toe.
Sluit de pan met een deksel af en laat de curry op een laag vuur ca. 30 minuten koken.
Regelmatig roeren. Voeg indien nodig nog wat water toe.
Tot slot de curry proeven, eventueel op smaak brengen en opdienen.

Bron

Kookboek - Aziatisch Koken

Serveertip

Geef hierbij Chapati`s of gekookte rijst.

Laatste reacties

Robert1989 avatar
Robert1989 12-02-2013

Bedankt, leuk recept. Ik weet nooit zo goed wat te doen met aubergines, maar op deze manier worden ze lekker zoetig! Kruiden zijn ook lekker. Ik ga de volgende keer de pepers later toevoegen. Door het afblussen gaat het pittige er van snel verloren. De yoghurt gaat ook erg schiften. Is dat de bedoeling? Maakte voor de smaak overigens niets uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten