1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Eendenborst met Ananas

Eendenborst met Ananas

Door: rmdelvoie

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2009

Ingrediënten 4 personen


400 gr. Eendenborst
2 Wortels
1 Rode Paprika
1 stengel Prei
1 Rode Chilipeper
1 blikje Ananas (stukjes)
2 eetl. Sojasaus
2 eetl. Sherry
1 eetl. Gemberpoeder of wat geraspte verse gember
Zout - Peper - Olie


Verder heb je nodig


Braadpan
Ovenschotel

Eendenborst met Ananas
Eendenborst met Ananas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot 180 graden C.

Schil de wortels. Snijd ze in fijne reepjes of rasp ze.
Was de paprika, dep droog, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
Was de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Laat de ananas in een zeef uitlekken.

Bereidingswijze

Kruid de eendenborst met zout en peper en kerf er aan de huidzijde enkele sneetjes in.
Verhit de olie in een pan en bak de eendenborst aan de huidzijde 3-4 minuten op hoog vuur aan. Draai om en bak nog 4-5 minuten.
Haal de eendenborst uit de pan en zet de pan met het braadvet opzij.
Bak het vlees met de huidzijde naar boven in ca.10 minuten roze in een op 180 graden C. voorverwarmde oven.
Verhit het braadvet in de pan en bak daarin wortels, paprika, prei en ananas beetgaar. Voeg de chilipeper en gember toe.
Roer sherry, sojasaus en eventueel wat water erdoor.
Snijd de eendenborst in schuine plakken en leg deze in de pan.
Eventueel nog wat op smaak brengen en meteen opdienen.

Serveertip

Lekker met gekookte rijst of aardappelkroketten.

Bron

Kookboek - Aziatisch Koken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rmdelvoie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top