1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Blini`s met paddenstoelenkaviaar

Blini`s met paddenstoelenkaviaar

Door: planco

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2009

Ingrediënten 4 personen


75 g mix voor poffertjes
100 ml melk
1 ei
3 eetlepels olie
1 bakje paddestoelenmelange (200 g)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesneden
1 theelepel olijfolie met truffelaroma
1 bekertje zure room (125 ml)
enkele sprietjes verse bieslook in stukjes van 4 cm


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine

Blini`s met paddenstoelenkaviaar
Blini`s met paddenstoelenkaviaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini`s) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden.

Bereidingswijze

Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maal het mengsel grof in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de truffelolie erdoor en laat de `paddenstoelenkaviaar` afkoelen. Leg de blini`s op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook

Serveertip

Lekker met rode sla.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top