Blini`s met paddenstoelenkaviaar

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 g mix voor poffertjes
100 ml melk
1 ei
3 eetlepels olie
1 bakje paddestoelenmelange (200 g)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, fijngesneden
1 theelepel olijfolie met truffelaroma
1 bekertje zure room (125 ml)
enkele sprietjes verse bieslook in stukjes van 4 cm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine

Voorbereiding

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini`s) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden.

Bereidingswijze

Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maal het mengsel grof in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de truffelolie erdoor en laat de `paddenstoelenkaviaar` afkoelen. Leg de blini`s op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook

Bron

ah

Serveertip

Lekker met rode sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten