Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

  • Mediterraan, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2009
  • Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

    Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

    Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g griesmeel
50 g bloem
1/2 zakje bakpoeder zout
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
100 g honing
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen

Bereidingswijze

Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken

Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel. Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.

Bron

ah

Serveertip

Warm of koud serveren

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 29-04-2011

Ik ben weer verkocht,wat lekker.groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten