Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop
- Mediterraan, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-06-2009
Ingrediënten 4 personen
100 g griesmeel50 g bloem
1/2 zakje bakpoeder zout
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
100 g honing
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
Benodigdheden
ovenschaal ca. 20 x 20 cmVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen
Bereidingswijze
Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken
Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel. Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.
Bron
ah
Serveertip
Warm of koud serveren
Laatste reacties
Ik ben weer verkocht,wat lekker.groetjes Alie