1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Door: planco

  • Mediterraan, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2009

Ingrediënten 4 personen


100 g griesmeel
50 g bloem
1/2 zakje bakpoeder zout
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
100 g honing
1 sinaasappel
1 kaneelstokje


Verder heb je nodig


Ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop
Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen

Bereidingswijze

Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken

Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel. Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.

Serveertip

Warm of koud serveren

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top