Trio van Mini Tarte Tatin,"Hemelse Liefde" & V

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Trio van Mini Tarte Tatin,"Hemelse Liefde" & V

    Trio van Mini Tarte Tatin,"Hemelse Liefde" & V

    Trio van Mini Tarte Tatin,"Hemelse Liefde" & V

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 bakje mascarpone
250 ml slagroom
24 Gedroogde abrikozen
200 gr hazelnoten
200 gr Pure chocolade
40 ml Hazelnoot/ amandellikeur
8 plakken Cake
Vanilleijs
2 Kweepeer
Walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 Ovenschaaltjes

Bereidingswijze

Hemelse Liefde
Het nagerecht bestaat uit 2 gerechten, hemelse liefde en de mini tarte tatin. Je begint met de hemelse liefde. En daarvoor moet eerst wat snijd werk worden gedaan. Hak de hazelnoten in grove stukjes, snijd de gedroogde abrikoos in blokjes. En hak de pure chocolade ook in kleine blokjes. Vervolgens klop je de slagroom stijf. En doe je de mascarpone en stijf geklopte slagroom in een diepe kom. Je schept dan de stukjes chocolade en abrikoos er voorzichtig doorheen, niet roeren! Besprenkel dit met hazelnoot of amandel likeur. Steek dan kleine rondjes uit een vanillecake en besprenkel dit met likeur. Schep de mengsels uit de kom met een ijs lepel op het cakeje zodat je een mooi bolletje krijgt. E voila de hemelse liefde is klaar.

Mini tarte tartin
Schil de kweepeer (gewone peer kan ook maar dan hoef je het niet te koken!). halveer de peer en verwijder de harde kern. Kook de kwee peer in een bessensap met suiker totdat het zo zacht is dat je er met een vork door heen kunt prikken. Laat dit uitlekken. Snijd een plakje bladerdeeg in vier kleine vierkantjes van 5 cm bij 5cm. En snijd de keeper in kleine schijfjes en bestooi ze met kaneel. Doe bruine suiker in een droge pan en verhit het totdat het donkerder kleurt, voeg er wat water aan toe en roer dit door totdat het indikt. Haal dit vervolgens van het vuur en schenk dit op de bodem van de oven schaaltjes. Leg hier 3 kleine schijven kweepeer dakpansgewijs op en bedek het met de bladerdeeg. Doe de schaaltjes een half uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal de schaaltjes uit de oven en keer ze om op een bord zodat de bladerdeeg onderop komt te liggen Bestrooi dit eventueel met de gehakte walnoten. De mini tartin is nu ook klaar. Geniet van dit hemelse gerecht!

Bron

Wie is de Chef?

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fitness_chickie avatar
fitness_chickie

Doorsturen

Home Recepten