Filotaart gevuld met gerookte zalm en garnalen

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakken filodeeg
80 g. gesmolten roomboter
400 g. gerookte zalm
200 g. garnalen
1 in ringetjes gesneden prei
(alleen het witte gedeelte)
2 theelepel Provençaalse kruiden
op oliebasis
4 dl. koksroom
2 eieren
versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrijk een ronde quichevorm met roomboter en bedek deze vorm met filodeegplakken.
Iedere plak bestrijken met gesmolten boter.
Laat de vorm met filodeeg in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Snijd de gerookte zalm grof in stukjes en vermeng de zalm met de garnalen, de preiringetjes en de Provençaalse kruiden.
Klop de eieren los en vermeng het met de koksroom.
Voeg hier het zalm/garnalenmengsel aan toe en meng het goed door elkaar.
Dit mengsel in de quichevorm scheppen en glad afstrijken.
Het geheel in een voorverwarmde oven op 160°C. in ca 35 minuten goudbruin afbakken.

Bron

Spar Succesrecepten

Serveertip

Het liefst direct serveren met bijv. een salade of in kleine puntjes als borrelhapje.

Succestip:
Controleer of de taart gaar is, door met een houten prikker in het midden te steken.
Als je deze eruit haalt, mag er geen beslag meer aankleven.
Anders even terug in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten