zelfgemaakte yoghurt

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
2 lt. rauwe melk
250 gr. yoghurt (kan alle smaken, zolang het maar volle yoghurt is)
suiker naar smaak

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de melk enkele minuten koken op een zacht vuur en laat het vervolgens afkoelen. schud de yoghurt in het pak ongeveer 10 minuten tot het vloeibaar wordt.

Bereidingswijze

Roer door de afgekoelde melk de hoeveelheid suiker die je lekker vind tot er geen suikerkorreltjes meer in zitten. Doe vervolgens de yoghurt erdoor en roer goed door.

giet het in een schaal of meerdere schaaltjes en laat het minstens een halve dag afgedekt met een deken buiten de koelkast staan tot het de gewenste dikte heeft en bewaar het vervolgens in de koelkast.

Laatste reacties

herman_hietbrink avatar
herman_hietbrink 15-06-2009

Floor, Bedoel je echt RAUWE melk? Waar kan ik die kopen? De meeste melken die je kunt kopen zijn, dacht ik gepasteuriseerd dan wel gesteriliseerd. Dank voor jouw antwoord. Hartelijke groeten, Herman.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten