AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

    AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

    AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

  • AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

    AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

    AVOCADO EN ZALM VOORGERECHT

Heerlijke zalm voorgerechtje met een bijzonder en pikante vinaigrette saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rijpe avocado`s
citroensap
250 g roze zalm uit blik, uitgelekt
3 middel-groot augurken, in heel kleine blokjes
1 rode ui, fijn
slabladeren
ontbijtspek in kleine stukjes gesneden en krokant uitgebakken en op keukenpapier ontvet
2 hardgekookt eidooier, verkruimeld of door zeef gedrukt

VOOR VINAIGRETTE-SAUS
1 e Dijon mosterd
60 ml appelazijn
2+1/2 e verziersuiker (strooisuiker)
60 ml olijfolie
zout
peper
tabasco saus naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Halveer avocado`s in lengte en ontpit.
2. Haal vrucht vlees voorzichtig uit en snij in blokjes van 2 x 2 cm. (bewaar 4 buitenkanten van avocado`s)
3. Doe avocado blokjes in mengschaal en besprenkel met citroensap.
4. Voeg zalm erbij en meng lichtjes.

VOOR VINAIGRETTE-SAUS
1. Meng mosterd, azijn en verziersuiker goed door elkaar.
2. Voeg olie geleidelijk erbij terwijl je met een garde de mengsel goed blijven kloppen.
3. Breng op smaak met zout, peper en tabasco. (ik vind deze dressing, pittig altijd het lekkerst)

VERDER:
1. Verdeel slabladeren over avocado omhulsels. (zo twee per omhulsel)
2. Meng vinaigrette-saus door zalm mengsel en vul avocado helften.
3 Verdeel eidooier kruim over zalm mengsel en garneer verder met spek.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Als alternatief, zou jij ook de appelazijn kan vervangen met gewoon witte azijn en blokjes appel door avocado mengsel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten