Fazant met appeltjes en rozijnen

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2009
  • Fazant met appeltjes en rozijnen

    Fazant met appeltjes en rozijnen

    Fazant met appeltjes en rozijnen

Heerlijke fazant die makkelijk te maken is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een flinke fazant, zonder vel, 3 dl kippenbouillon (van een blokje) 2 dl witte wijn, scheutje appelsap, 4 gekneudse jenerverbessen, 1 appel (bijv. jonagold), handjevol rozijnen, peper en zout, bakboter, bloem of aardappelmeel om te binden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fazant inwrijven met peper en zout, rondom bruin braden in bakboter.Wijn, bouillon en appelsap en de jenerverbessen toevoegen. Half uur stoven, fazant zo nu en dan omdraaien.Na half uur appel in blokjes en rozijnen toevoegen, nog een half uur tot 3 kwartier stoven. Fazant ut de pan nemen, een gedeelte van het stoofvocht (met appeltjes en rozijnen) binden met bloem tot een sausje.

Serveertip

Met wijnzuurkool en aardappelpuree of gekookte krietjes. Saus over het vlees schenken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten