Bramen / kaneeltaart
- Italiaans, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-06-2009
Ingrediënten
140 g zachte boter140 g fijne kristalsuiker
140 g gemalen amandelen
140 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 tl kaneelpoeder
2 tl vanille-essence
225 g verse bramen
Poedersuiker voor het bestuiven
Benodigdheden
BakvormBakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 23 cm met bakpapier. Klop de boter, de suiker, de amandelen, de bloem, het ei, de helft van de kaneel en de vanille-essence in een kom door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork enigszins vlak. Strooi de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Alle bramen moeten bedekt zijn. Zet de vorm op een bakplaat en bak de taart 1 uur, tot hij goudbruin en veerkrachtig is. Laat hem in de vorm afkoelen. Leg de taart op een rooster en strooi de kaneel en de poedersuiker erover
Bron
Ursula Ferrigno
Laatste reacties
heerlijk! ook wij hebben veel bramen en frambozen in de tuin. heb hem ook met frambozen gemaakt, maar gezin vindt met bramen het lekkerst groetjes Wendy
lekker hoor! Ik heb veel bramen in de tuin en ben altijd op zoek naar goede recepten, en deze is mmmmm
Ik heb vandaag je taart gemaakt en hij is heerlijk, deze ga ik zeker vaker maken misschien ook een keer met frambozen of gemengd fruit. groetjes Susan
Lijkt me heel erg lekker, dus neem het mee...
neem het mee