Bramen / kaneeltaart

  • Italiaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
140 g zachte boter
140 g fijne kristalsuiker
140 g gemalen amandelen
140 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 tl kaneelpoeder
2 tl vanille-essence
225 g verse bramen
Poedersuiker voor het bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakvorm
Bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 23 cm met bakpapier. Klop de boter, de suiker, de amandelen, de bloem, het ei, de helft van de kaneel en de vanille-essence in een kom door elkaar. Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork enigszins vlak. Strooi de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Alle bramen moeten bedekt zijn. Zet de vorm op een bakplaat en bak de taart 1 uur, tot hij goudbruin en veerkrachtig is. Laat hem in de vorm afkoelen. Leg de taart op een rooster en strooi de kaneel en de poedersuiker erover

Bron

Ursula Ferrigno

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wlambeck avatar
wlambeck 07-09-2009

heerlijk! ook wij hebben veel bramen en frambozen in de tuin. heb hem ook met frambozen gemaakt, maar gezin vindt met bramen het lekkerst groetjes Wendy

erykaah avatar
erykaah 23-08-2009

lekker hoor! Ik heb veel bramen in de tuin en ben altijd op zoek naar goede recepten, en deze is mmmmm

susan56 avatar
susan56 16-07-2009

Ik heb vandaag je taart gemaakt en hij is heerlijk, deze ga ik zeker vaker maken misschien ook een keer met frambozen of gemengd fruit. groetjes Susan

kitchenaid avatar
kitchenaid 14-06-2009

Lijkt me heel erg lekker, dus neem het mee...

karin11213 avatar
karin11213 13-06-2009

neem het mee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten