Mijn absolute lievelings visschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden.
Kijk ook voor meer reacties bij:

http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
100 gr. gerookte zalm in stukjes
250 ml. slagroom
3 bosuitjes in kleine ringetjes
500 gram pangasius filet.
(ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!)
1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!
1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur)
50 gram geraspte oude kaas
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 694,91 kcal
Koolhydraten 37,41 g
Eiwitten 43,44 g
Vetten 40,31 g
Benodigdheden
Ovenschaal van 35 x 25 x 7 cm hoog; kom

Bereidingswijze

snijd de zalm in stukjes
en de bosui in ringetjes
droog de pangasius filet met keukenpapier en bestrooi met
een BEETJE zout en versgemalen peper. (zalm is al vrij zout)
Meng in een kom de zalmstukjes met de room en bosui
Schenk dit in een (niet ingevette) ovenschaal
Leg de pangasius filet in de room
Verdeel de krieltjes over de vis
Strooi daarna de kleingesneden en goed gedroogde peterselie
(liefst drogen in de sla centriguge!) over de krieltjes
Vervolgens de geraspte kaas en naar smaak versgemalen peper en zout
Bak de vis in het midden van de oven in 20-30 min. gaar en lichtbruin

Serveertip

Je kunt er boontjes of peultjes of worteltjes bij eten, maar wij doen er niks bij. daarvoor is het te heerlijk vinden wijzelf

Nog een opmerking: ik heb zelf een combi magnetron-oven. ik zet hem bij mij op de middelste grillstand (2 sterretjes) in combinatie met de magnetron. in het midden van de oven
de krieltjes zijn dan heerlijk bruin en is de vis precies goed.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten