Mijn absolute lievelings visschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2009

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden.
Kijk ook voor meer reacties bij:

http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
100 gr. gerookte zalm in stukjes
250 ml. slagroom
3 bosuitjes in kleine ringetjes
500 gram pangasius filet.
(ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!)
1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!
1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur)
50 gram geraspte oude kaas
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal van 35 x 25 x 7 cm hoog; kom

Bereidingswijze

snijd de zalm in stukjes
en de bosui in ringetjes
droog de pangasius filet met keukenpapier en bestrooi met
een BEETJE zout en versgemalen peper. (zalm is al vrij zout)
Meng in een kom de zalmstukjes met de room en bosui
Schenk dit in een (niet ingevette) ovenschaal
Leg de pangasius filet in de room
Verdeel de krieltjes over de vis
Strooi daarna de kleingesneden en goed gedroogde peterselie
(liefst drogen in de sla centriguge!) over de krieltjes
Vervolgens de geraspte kaas en naar smaak versgemalen peper en zout
Bak de vis in het midden van de oven in 20-30 min. gaar en lichtbruin

Serveertip

Je kunt er boontjes of peultjes of worteltjes bij eten, maar wij doen er niks bij. daarvoor is het te heerlijk vinden wijzelf

Nog een opmerking: ik heb zelf een combi magnetron-oven. ik zet hem bij mij op de middelste grillstand (2 sterretjes) in combinatie met de magnetron. in het midden van de oven
de krieltjes zijn dan heerlijk bruin en is de vis precies goed.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 28-09-2018

Cjarolien, dank je wel voor je leuke reactie. Fijn dat het goed gesmaakt heeft. Fijn weekend

ruthbrock avatar
ruthbrock 28-09-2018

Leuk dat je even een reactie schreef. Laat het je smaken. Fijn weekend

riawes avatar
riawes 28-09-2018

Dag Ruth neem je vis recept graag mee. Groet van Ria

Cjarolien avatar
Cjarolien 27-09-2018

Heerlijk met die romige zalm! Man en kinderen vonden m ook lekker dus gauw opgeslagen en voor herhaling vatbaar, bedankt!

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-03-2018

Lucies en Erwin. Ik zie nu op dit recept hier dat er weer de helft verdwenen is. ik heb in een map de geprinte recepten van mezelf en bij dit recept stond wel degelijk de maat ovenschaal en de oven temp. , die moest zijn 200 graden electr. Maar zoals zoveel, na de veranderingen, is ook hier weer wat verdwenen en moest plaats maken voor reclames. maar zoals Erwin ook schrijft (en jij ook) 180 graden hete lucht is ook goed. Maar ik doe het altijd op electr. Laat het je smaken

Delarosa avatar
Delarosa 25-03-2018

Bingo ;)

Lucies avatar
Lucies 25-03-2018

Er staat niet bij hoe heet de oven moet zijn? Ik gok op 180 graden maar....zal wel goed zijn toch?

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-02-2018

p.s. als je ze op hoog vuur bakt dan worden ze niet kruimelig dan worden ze lekker bruin en nog niet helemaal gaar. en dus in een koekenpan op hoog vuur zonder deksel en regelmatig omroeren

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-02-2018

Lucias, dank je wel voor je leuke enthousiaste reactie. Fijn om te lezen dat het zo goed bevallen is. Je kunt wel aan de titel van dit recept lezen dat wij hier in huis er dol op zijn. Vast een fijn weekend gewenst

Lucies avatar
Lucies 09-02-2018

Dank voor je reactie....heb het net gemaakt en we vinden de schotel zálig!!!! Ik had de krieltjes kort gekookt, maar dan worden ze al gauw kruimelig helaas, doet niets aan de smaak af hoor. Grappig; ik had ook Celavitakrieltjes gebruikt! Dus mensen; niet kóken die krielen! Verder toprecept! Voor 2 pers. had ik 2 pangasiusfilets (diepvries) Is ruim voldoende!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten