Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mijn absolute lievelings visschotel

Mijn absolute lievelings visschotel

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2009

Ingrediënten 3 personen


100 gr. gerookte zalm in stukjes
250 ml. slagroom
3 bosuitjes in kleine ringetjes
500 gram pangasius filet.
(ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!)
1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine Koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!
1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur)
50 gram geraspte oude kaas
zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal van 35 x 25 x 7 cm hoog; kom


Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden.
Kijk ook voor meer reacties bij:

http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm in stukjes
en de bosui in ringetjes
droog de pangasius filet met keukenpapier en bestrooi met
een BEETJE zout en versgemalen peper. (zalm is al vrij zout)
Meng in een kom de zalmstukjes met de room en bosui
Schenk dit in een (niet ingevette) ovenschaal
Leg de pangasius filet in de room
Verdeel de krieltjes over de vis
Strooi daarna de kleingesneden en goed gedroogde peterselie
(liefst drogen in de sla centriguge!) over de krieltjes
Vervolgens de geraspte kaas en naar smaak versgemalen peper en zout
Bak de vis in het midden van de oven in 20-30 min. gaar en lichtbruin

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt er boontjes of peultjes of worteltjes bij eten, maar wij doen er niks bij. daarvoor is het te heerlijk vinden wijzelf

Nog een opmerking: ik heb zelf een combi magnetron-oven. ik zet hem bij mij op de middelste grillstand (2 sterretjes) in combinatie met de magnetron. in het midden van de oven
de krieltjes zijn dan heerlijk bruin en is de vis precies goed.



Deel dit recept

Reacties (75)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top