Kipfilet met Smaak

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-1999



Kipfilet om je vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Per persoon de helft van zo'n dubbele kipfilet; koop wel lekkere filet!!
* 10 flinke champignons in schijfjes
* 2 flinke sjalotten in snippers
* 1 flinke knoflookteen in hele kleine snippertjes
* 3 eetl.olijfolie
* 2 dl. witte droge wijn
* 2 dl. kruidenbouillon (blokje)
* 1 eetl. gedroogde dragonkruid
* peper en zout van de molen
* eventueel enkele gehalveerde en ontpitte druiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal - oven - stuk alufolie

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 180 graden.
Kruid de filets met peper en zout en bak ze enkele minuten in de olie tot ze een beetje bruin zien. Leg ze in de ovenschaal, bedek ze met de folie en zet ze in de oven.
Fruit in dezelfde olie nu de knoflook en sjalot, na 2 minuten ook de champignons meebakken, met wat peper en zout. Na ca 5 minuten de champignons eruit scheppen en over de kip onder de folie leggen in de oven. Voeg nu de wijn in de bakpan bij de olie en laat alles voor de helft inkoken. Dat zelfde nu met de bouillon! Saus wat binden en ook over de kip gooien. Kip onder de folie nog zo'n 20 minuutjes in de oven laten staan. De laatste twee minuten de druifhelften erbij leggen.

Serveertip

Kipfilets op bord overgieten met de saus. Lekker met een frisse zoetzure eikenbladsalade en rijst!

Laatste reacties

astrid_e avatar
astrid_e 01-12-1999

echt een zalig recept ik maak het heel graag want het is lekker een voudig

tine_v avatar
tine_v 17-08-1999

Een overheeeerlijk recept, bedankt smulmama!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten