Vegetarische couscous met dadels, walnoten en koriander

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2009

Vegetarische couscous met vruchten uit Westelijk Sahara.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. couscous
4 eetl. olijfolie
1 grote gehakte ui
1 prei in ringen
1 wortel in blokjes
1 groene paprika in reepjes
2 teentjes kleingesneden knoflook
1 Spaans rood pepertje in stukjes
100 gr. ontpitte dadels
100 gr. gewelde gekookte pruimen
geraspte citroenschil
1 theel. kaneel
2 eetl. fijngeknipte koriander
50 gr. gepelde en gehalveerde walnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de couscous op de bekende wijze gaar.
Verwarm de olie in de hapjespan en roerbak hierin de groenten.
Voeg de dadels, de pruimen, de citroen en de kaneel toe.
Verwarm nog ca. 10 minuten.
Meng de koriander door de groenten.

Serveertip

Garneer met de noten.
Lekker met een gemengde salade.

Laatste reacties

chipotle avatar
chipotle 13-06-2009

Lijkt me erg lekker, grtz Chris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten