Pittige Indiase Linzensoep

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 60-120 min.

Heerlijk India's voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400 g oranje linzen(oosterse winkels),2 el olie,1 el korianderzaadjes,2 tl komijnzaadjes,1 tl zwarte peperkorrels,1 rode peper in dunne ringen,1 tl mosterdzaad,2 grote tomaten otveld in dunne partjes,zout,2 dl kokosmelk(blikje),1-2 el limoensap,4 el fijngesneden verse korianderblaadjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Linzen met 1L water aan de kook brengen en ? 1 uur op zacht vuur laten koken.Intussen 1 el olie verhitten en korianderzaad,peperkorrels en rode peper ? 3min. bakken.Gebakken kruiden in vijzel of keukenmachine tot pasta wrijven of pureren.1 el olie verhitten mosterdzaad en 1 tl komijnzaad bakken tot mosterdzaad gaat 'spetteren'.Tomaten,linzen met vocht,zout en 1/2-1 L water toevoegen,aan de kook brengen en op zacht vuur ? 5min. laten koken.Kruidenpasta en kokosmelk toevoegen en nog ? 5 min. goed doorwarmen.Soep met zout en limoensap op smaak brengen.Voor serveren met koriander bestrooien.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mumtaz avatar
mumtaz

Doorsturen

Home Recepten