Schlada Dsjada (wortelsalade)

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2009

Een heerlijke salade uit Westelijk Sahara die zeker de moeite waard is om bij vis te serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 g wortelen - in de lengte en breedte doorgesneden
zout
5 teentjes knoflook - uit de knijper
4 eetl. gehakte peterselie
½ theel. rode pepertjes - fijn gesnipperd
1 eetl. rode paprika - fijn gesnipperd
1 theel. komijnzaad
4 eetl. olijfolie
sap van 1 citroen of blanke azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de wortelen in een flinke bodem water met zout vooral niet te gaar. Laat de wortelen in het kookwater afkoelen. Wrijf een glad mengsel van knoflook, peterselie, rode pepertjes, paprika, zout naar smaak en komijnzaad.
Verwarm olijfolie in een koekepan. Voeg het kruidenmengsel toe met enkele lepels van het water waarin de wortelen zijn gekookt. Schenk deze saus bij de wortelen en breng de salade op smaak met citroensaus of blanke azijn.

Serveertip

Deze wortelsalade wordt koud geserveerd.
Goed afgedekt in de koelkast is de salade 1 week houdbaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten