Pittig gestoofde boontjes

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2009

Hartige sperzieboontjes met ui, verse knoflook, tomaat en spaanse peper

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. sperzieboontjes
50 gr. boter
3 uien (grof gesneden)
3 tenen verse knoflook
3 tomaten (grof gesneden)
1 spaans pepertje (grof gesneden)
½ kippenbouillontablet
2 dl water
½ bakje crème fraîche met tuinkruiden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de sperziebonen in wat water met zout beetgaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit hierin de uien, knoflook, spaanse peper en tomatenblokjes zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg het halve bouillonblokje toe en het water. Breng aan de kook, laat 5 minuten doorkoken. Doe de boontjes in de pan en als laatste de crème fraîche. Laat het een klein beetje binden, maar niet meer koken.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en een mals stukje vlees.

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 13-06-2009

lijkt me lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten