Pittig gestoofde boontjes
- Surinaams, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-06-2009
Hartige sperzieboontjes met ui, verse knoflook, tomaat en spaanse peper
Ingrediënten 4 personen
300 gr. sperzieboontjes50 gr. boter
3 uien (grof gesneden)
3 tenen verse knoflook
3 tomaten (grof gesneden)
1 spaans pepertje (grof gesneden)
½ kippenbouillontablet
2 dl water
½ bakje crème fraîche met tuinkruiden
Voorbereiding
Kook de sperziebonen in wat water met zout beetgaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Bereidingswijze
Smelt de boter en fruit hierin de uien, knoflook, spaanse peper en tomatenblokjes zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg het halve bouillonblokje toe en het water. Breng aan de kook, laat 5 minuten doorkoken. Doe de boontjes in de pan en als laatste de crème fraîche. Laat het een klein beetje binden, maar niet meer koken.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen en een mals stukje vlees.
Laatste reacties
lijkt me lekker