Bretonse mosselen met knoflook en spek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bretonse mosselen met knoflook en spek

    Bretonse mosselen met knoflook en spek

    Bretonse mosselen met knoflook en spek

  • Bretonse mosselen met knoflook en spek

    Bretonse mosselen met knoflook en spek

    Bretonse mosselen met knoflook en spek

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
50 gram blokjes ontbijtspek
3 dl witte wijn
4 kg mosselen
2 dl Room Culinair of kookroom
zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1504,37 kcal
Koolhydraten 75,06 g
Eiwitten 175,92 g
Vetten 49,64 g
Benodigdheden
Mosselpan

Voorbereiding

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan of wok en bak hierin de prei met de knoflook en het spek vijf minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, bladselderij (op twee eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan of wok toe.

Bereidingswijze

Kook de mosselen vijf tot acht minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-preimengsel. Roer de Room Culinair erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.

Bron

de nederlandse mossel

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten