Bretonse mosselen met knoflook en spek
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .
Ingrediënten 4 personen
1 prei1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
50 gram blokjes ontbijtspek
3 dl witte wijn
4 kg mosselen
2 dl Room Culinair of kookroom
zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1504,37 kcal |
Koolhydraten | 75,06 g |
Eiwitten | 175,92 g |
Vetten | 49,64 g |
Benodigdheden
Mosselpan
Voorbereiding
Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan of wok en bak hierin de prei met de knoflook en het spek vijf minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, bladselderij (op twee eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan of wok toe.
Bereidingswijze
Kook de mosselen vijf tot acht minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-preimengsel. Roer de Room Culinair erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.
Bron
de nederlandse mossel
Serveertip
Lekker met bruin stokbrood en een gemengde salade.