1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bretonse mosselen met knoflook en spek

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Door: planco

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2009

Ingrediënten 4 personen


1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
50 gram blokjes ontbijtspek
3 dl witte wijn
4 kg mosselen
2 dl Room Culinair of kookroom
zout, peper


Verder heb je nodig


Mosselpan

Bretonse mosselen met knoflook en spek

foto: deonart

foto: deonart
Bretonse mosselen met knoflook en spek
Bretonse mosselen met knoflook en spek

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan of wok en bak hierin de prei met de knoflook en het spek vijf minuten. Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, bladselderij (op twee eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan of wok toe.

Bereidingswijze

Kook de mosselen vijf tot acht minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-preimengsel. Roer de Room Culinair erdoor en kook de saus tot deze licht gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.

Serveertip

Lekker met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Bron

De nederlandse mossel



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top