SURINAAMSE KIPPENBOUTJES

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1 THEEL.GEMALEN KORIANDER = 1 THEEL.KURKUMA(geelwortel)
=1/2 THEEL.GEMALEN KOMIJN = 1/2 THEEL.GEMALEN GEMBER,
=1/4 THEEL.GEMALEN ZWARTE PEPER = 4 KIPPENBOUTEN,
=2 EETL.OLIE = 1,5 KG AARDAPPELEN KRUIMIGT,GESCHILD,
=600 GRAM SPERZIEBONEN,(Schoongemaakt)
= 2 UIEN,GESNIPPERD.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BRAADPAN
KOOKPAN VOOR DE AARDAPPELEN
KOOKPAN VOOR DE BOONTJES.

Bereidingswijze

1.Meng de koriander,de kurkuma,de komijn,de gember en de
zwarte peper.Dep de kippenbouten droog en wrijf ze in met het
kerriemengsel.
2.Verhit in een braadpan 2 eetl.olie en bak de bouten aan beide
kanten goudbruin. Schenk 100 ml. water in de pan en stoof de
kippernbouten met de deksel schuin op de pan in 45 - 50 min.
op matig vuur gaar.
3.Kook de aardappel met zout 15 min. en giet ze af.
Kook de sperziebonen met zout 6 - 8 min. knapperig gaar.
Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend
water af.
4.Neem de boute uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
Fruit de ui in het braadvet. Schep de sperziebonen erdoor
en warm ze 1 min. mee. Verdeel de bonen over de vier
borden en leg er de kippenbouten bij. Serveer met de aardappelen.

Bron

©

Serveertip

WIJNTIP: Bij de kruidige kip met kerrie past een witte wijn met een
volle, pittige,frisse en zachte smaak.Aliwen Chardonnay.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten