1. Home
  2. Recepten
  3. kip uit de romertopf met groenten

kip uit de romertopf met groenten

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten,
1 eetl. olie,
2 grote rode uien,
2 wortels,
200 gr. sperziebonen,
200 gr. bloemkool,
1 teen knoflook,
paprikapoeder,
snufje kaneel,
1 1/2 kopje kippebouillon,
verse mintblaadjes.


Verder heb je nodig


Romertopf, oven, mes, snijplank.


Makkelijk, calorie-arm, en waanzinnig lekker, dus wat wil je meer?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kippenbouten wassen, droogdeppen. Vermeng de olie met nootmuskaat, peper en zout en wrijf hiermee de kip in. Uien en groenten schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook uitpersen en vermengen met groenten, op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder en snufje kaneel. Spoel de romertopf goed om, en verdeel de groenten over de bodem. Hierover de bouillon gieten en dan de stukken kip erover leggen. Romertopf in de koude oven schuiven en dan op 200 graden celsius zetten. In 75 minuten gaar stoven. (liever langer dan korter, de kip wordt op deze manier toch nooit droog)

Serveertip

Heerlijk om met grof brood te eten, en dat lekker te dopen in het sap. Garneer met verse mint.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mees


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mees
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top