Cake van witte chocolade met amandel

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gr witte chocolade, 150 gr zachte roomboter, 3 eieren, 60 gr fijne kristalsuiker, 45 gr bloem, 120 gr fijngemalen geblancheerde amandelen, 0,6 dl dessertwijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm 20cm O

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 C. Laat de chocolade samen met de boter al roerend smelten in een pannetje op het kleinste vuur tot een glad mengsel. Vermeng in een ruime kom eieren, suiker, bloem, amandelen en wijn en klop het chocolademengsel erdoor.
Vet een taartvorm van 20 cm O in met boter en giet het cakebeslag erin. Bak de cake in een voorverwarmde oven ( 160 ) ongeveer 30 minuten of tot de cake gaar is ( een metalen pen die je erin steekt, er droog uitkomt) Serveer de cake warm, in smalle punten en schenk er een glas dessertwijn bij.

Bron

eten & drinken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten