Champignon-feta quiche met walnoten
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-06-2009
Ingrediënten
- 200 gram feta, verkruimeld- 75 gram walnoten, in stukken gehakt
- zak champignon roerbakmix (of 200 gr champignons in plakjes, een rode ui in reepjes en een prei in ringetjes)
- hand peterselie, fijngehakt
- 6 tot 8 plakjes deeg voor hartige taart
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
Voorbereiding
Verhit de oven op 180 graden.
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Bereidingswijze
Bak de groente een paar minuten in een scheutje olie, en pers eventueel een teentje knoflook er boven uit.
Bekleed een ingevette (of met bakpapier beklede) quichevorm met het deeg, en verdeel de groente erover.
Klop de eieren los met de slagroom, en roer de feta, de walnoten en de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met flink wat peper.
Giet dit over de groente, rasp nog wat kaas erover, en zet de quiche 45 minuten in de oven.
Dek als de bovenkant te donker wordt de quiche af met een stuk aluminiumfolie.
Laatste reacties
Lijkt me erg lekker. Heb hem meegenomen, dank je wel.