Kabeljauwmedaillons in bladerdeeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2009
  • Kabeljauwmedaillons in bladerdeeg

    Kabeljauwmedaillons in bladerdeeg

    Kabeljauwmedaillons in bladerdeeg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g kabeljauwfilet
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
peper en zout
2 eetl. olie
200 g spinazie
100 g roombrie
1 eidooier

voor de saus:

1 sjalotje
1/2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
1 theel. kerriepoeder
2 eetl. visbouillon
2,5 dl slagroom
75 g koude boter
1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kabeljauw in 4 mooie stukken. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze aan beide zijden 2 minuten in de olie. Haal ze uit de pan en zet ze terzijde. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de spinazie en roerbak deze 1 minuut in het resterende bakvet.

Bereidingswijze

Leg de vismedaillons op de plakken bladerdeeg. Verdeel de spinazie erover. Snijd de brie in dunne plakken en leg deze op de spinazie. Leg daarop de rest van de plakken bladerdeeg. Klop de eidooier los en plak hiermee de naden van de pakketjes goed dicht. Knip eventueel figuurtjes uit de zijkanten van de lapjes en plak deze op de met eidooier bestreken pakketjes. Bak de medaillons in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Pel het sjalotje en snipper dit. Fruit het in de olie en strooi de kerriepoeder erover. Voeg de visbouillon en de slagroom toe en laat iets inkoken totdat er een saus ontstaat. Neem de pan van de warmtebron en klop de in klontjes verdeelde boter erdoor. Roer de bieslook door de saus. Verdeel de saus over 4 borden. Leg de vispakketjes erop.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 07-07-2012

Ook dit recept lijkt me heerlijk, bedankt groetjes Micky

vanree avatar
vanree 10-07-2009

Lijkt me heerlijk, ga het snel eens maken. Bedankt en groetjes, Irene

ppink avatar
ppink 03-07-2009

mijn smaakpapillen werkte op hun hoogste stand dus heb ik dit recept meegenomen om te maken, alvast bedankt en groetjes van johanna

mckarin avatar
mckarin 16-06-2009

Dit recept klinkt zo lekker, ik heb het meegenomen. Dank je wel. Gr. Karin

fitness_chickie avatar
fitness_chickie 16-06-2009

Voor deze geldt hetzelfde ;-) Grt. Gabrielle

magneetronnetje avatar
magneetronnetje 11-06-2009

Hallo, ik heb dit recept mee genomen, want ik wil het echt eens uitproberen, als het smaakt zoals het klinkt dan word het zeker smullen Bedankt, Emmie

vdkubbe avatar
vdkubbe 11-06-2009

Hoi Hoi, Na de uitnodiging ben ik gelijk gaan kijken, maar eerst zag ik dit recept in je kookboek. Met mijn zoon had ik het laatst over vis en hij is gek op kabeljauw. Dus je begrijpt wel dat ik hem uitnodig en dit recept op tafel zet. Ik neem het mee. bedankt. Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten