
225 gram Zelfrijzend bakmeel - gezeefd
200 gram Suiker
100 gram Witte chocolade - geraspt
1 zakje Vanillesuiker
2 stuk Eieren
200 gram Boter - gesmolten
1 bakje frambozen
Muffinvormpjes
Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en 1 theelepel zout. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter.
Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
planco 11-04-2013
Ruth , ik heb je een bericht gestuurd .
ruthbrock 11-04-2013
Hoi Dirk, klinkt erg lekker en ziet er goed uit. Wij zijn dol op muffins. Ik print het nu meteen uit. Ik heb alleen even een vraagje. Ik heb een doosje bevroren frambozen in de diepvries, die ik dus voor dit recept wil gebruiken. Moet ik die eerst laten ontdooien of kunnen ze er ook diep gevroren in? Vast THKS voor je antwoord. groetjes Ruth
Mariska18283 08-04-2013
Ik ga ze komende zaterdag uitproberen. Op de verjaardag van mijn man. Hmmmm ben benieuwd.
Purrie 06-04-2013
oooooo lijkt me lekker Moet nog uitproberen of witte chocola goed gaat, ben allergisch voor gewone chocola, dat begon opeens... snifffff Maar ik ga ze beslist maken. Dank!
mobiel_1356634350 06-04-2013
Ik krijg nu al trek:-)