vegetarische aardappelgoulash

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2009
  • vegetarische aardappelgoulash

    Vegetarische aardappelgoulash

    Vegetarische aardappelgoulash

simpel en voedzaam.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg aardappelen,geschild ,in stukken
1 rode paprika,in stukjes
1 grote ui,gesnippert
100 gr kastanjechampignons,in plakjes
1 prei,in dunne ringen
2 teentjes knoflook,geperst
1 theel karwijzaad
1 eetl zoete paprikapoeder
1 theel hete paprika poeder
1eetl bloem
3 eetl boter/margarine
3 dl groentebouillon
2 theel zout
3 ontvelde,van zaadjes ontdane trostomaten,in stukjes.
2 eetl suiker
1 theel oregano
versgemalen zwarte peper/1 blikje tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Bereidingswijze

Smelt de boter in de braadpan,voeg de ui,paprika,karwij,2 soorten paprikapoeder toe en bak op matig vuur 3 min.
Voeg de champignons toe,bak even mee.
Bestrooi met de bloem,goed roeren.
voeg al roerend de bouillon,prei,oregano,zwarte peper ,zout en aardappelen toe.Breng aan de kook en laat 10 min sudderen.
Voeg de tomaten ,de suiker en de tomatenpuree toe,laat nog zo`n 20 min stoven,of tot de aardappelen goed gaar zijn.

Bron

van de familie natuurlijk!!

Serveertip

Absoluut met een flinke dot zure room en lekker warm boerenbrood.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 25-07-2009

Ooit heb ik een recept gehad voor aardappelgoulash maar ben het kwijtgeraakt. Ik zet het in mijn kookboek, zo kan ik het niet verliezen. Bedankt, Margrit

alie2 avatar
alie2 09-06-2009

ik ben een hongarije fan,dus we gaan het eens proberen.groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten