Vleesbrood (Meat Loaf) in Slowcooker
- Canadees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog.
Ingrediënten 6 personen
2 Eieren180 Ml. melk
80 gr. paneer meel
3 gr. gedroogde uitjes
(of 1/4 zakje uien soep)
1/2 gr. Salie
snufje peper (cayenne)
6 gr. zout
750 gr. gehakt (vrij mager)
60 ml. Ketchup of Teriyaki saus
15 gr. bruine basterd suiker
1 Tl. mosterd
1 Tl. worcestershire saus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 336,40 kcal |
Koolhydraten | 16,07 g |
Eiwitten | 30,00 g |
Vetten | 16,61 g |
Benodigdheden
Crock-Pot of Slowcooker
Voorbereiding
Mix de eerste 8 ingredienten zamen en maak er een brood vorm van.
Plaats in de slowcooker en kook op laag voor 4-5 uren.
In een pannetje mix en kook de laatste 4 ingredienten zamen en bedek het vleesbrood er mee. Kook nog verder door (15 min.) en haal nu de vleesbrood uit de slowcooker.
Bereidingswijze
Na 15 minuten afkoeling met een fijn broodmes snijden en serveren met aardappel puree en groenten. Garneer met wat groen.
Bron
S. Codner en verfijnd door Dirk