Vleesbrood (Meat Loaf) in Slowcooker

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2009

Heerlijk mals, smakelijk en beslist niet droog.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 Eieren
180 Ml. melk
80 gr. paneer meel
3 gr. gedroogde uitjes
(of 1/4 zakje uien soep)
1/2 gr. Salie
snufje peper (cayenne)
6 gr. zout
750 gr. gehakt (vrij mager)

60 ml. Ketchup of Teriyaki saus
15 gr. bruine basterd suiker
1 Tl. mosterd
1 Tl. worcestershire saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Crock-Pot of Slowcooker

Voorbereiding

Mix de eerste 8 ingredienten zamen en maak er een brood vorm van.
Plaats in de slowcooker en kook op laag voor 4-5 uren.
In een pannetje mix en kook de laatste 4 ingredienten zamen en bedek het vleesbrood er mee. Kook nog verder door (15 min.) en haal nu de vleesbrood uit de slowcooker.

Bereidingswijze

Na 15 minuten afkoeling met een fijn broodmes snijden en serveren met aardappel puree en groenten. Garneer met wat groen.

Bron

S. Codner en verfijnd door Dirk

Laatste reacties

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 01-11-2013

Het smaakte heerlijk. Het sauslaagje erover was ook heerlijk. Ik heb geen slowkooker maar heb 1 kg gehakt een uurtje op iets van 180 hetelucht oven gedaan het het was prima. Sauslaagje heb ik er wel meteen opgedaan. Heb het in stukkn in de vriezer gelegd, maar het is nu alweer op. Lekker op een broodje, bij groente of de borrel....

starcopy avatar
starcopy 18-05-2013

Vandaag gemaakt en het was lekker. Wel machtig, maar dat altijd met meatloaf. Bedankt.

appelejan avatar
appelejan 21-11-2012

we hebben dit gehaktbrood al een aantal keren gemaakt, en we gaan er steeds meer variaties opmaken maar het blijft een toprecept !

marie-france avatar
marie-france 08-05-2012

ik heb pas een slowcooker en ga dit zeker proberen. Groetjes, Marijke

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-08-2009

Dit ga ik de komende week maken. Als ik de hoeveelheden niet aanpas omdat we maar met ons tweeen zijn hebben we lekker nog wat over om koud te eten voor lunch of zo. Bedankt, Margrit

alie2 avatar
alie2 13-08-2009

ik ken dit recept uit de Bleu Band kookboekjes en maak het vaak,bakken in de oven...heerlijk.groetjes Alie

alidada avatar
alidada 16-06-2009

Dat is nu eens een leuk recept! Ik heb vaak een gehaktbrood gemaakt maar nog nooit in de slowcooker! Ik ga het een keer uitproberen en als ik het gemaakt heb laat ik het weten. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten