Aardbeien-mascarpone cakedessert

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-06-2009
  • Aardbeien-mascarpone cakedessert

    Aardbeien-mascarpone cakedessert

    Aardbeien-mascarpone cakedessert

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Koopmans Boerencake of Fijne Cake
200 g boter of margarine
4 eieren (m)
125 g mascarpone
125 g aardbeien
gembersiroop
1 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stekertje van 4 a 5 cm
Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Stand 2-3

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.
Bereid de cake volgens de aanwijzingen op het pak.
Voor het dessert is ongeveer eenderde cake nodig.
De overgebleven cake kan eventueel ingevroren worden.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en leg 8 mooie aardbeien apart voor decoratie.
Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
Was de limoen goed af, rasp de schil van de limoen en pers vervolgens de limoen uit.
Meng 2 el gembersiroop, ca. ½ tl limoenrasp en twee eetlepels limoensap door de mascarpone.
Voeg hieraan als laatste de gesneden aardbeien toe.

Bereidingswijze

Snijd de cake in 8 plakken en steek er met een stekertje ronde plakjes uit van 4-5 cm doorsnede.
Leg op vier bordjes een plakje cake.
Meng 1 el limoensap met 2 el gembersiroop.
Besprenkel de plakjes cake met een paar druppels van dit mengsel.
Leg 2 langwerpige bolletjes van het mascarponemengsel op het plakje cake en leg schuin hierop het tweede plakjes cake.
.

Bron

koopmans

Serveertip

Decoreer het dessert met de aardbeien en wat druppels limoen-gembersiroop en een klein beetje geraspte limoenschil.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten