Vanillekwarktaart met kersen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
9 blaadjes gelatine (18 g)
200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
4 eetl. kersenjam
sap en rasp van 1 citroen
450 g vanillekwark (Melkan)
200 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom stijfgeklopt
500 g kersen
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

springvorm 24 cm, ingevet


Voorbereiding

Laat de gelatine weken in ruim koud water. Meng het koekkruim met de jam. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm tot een gelijkmatig geheel.

Bereidingswijze

Verwarm het citroensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme citroensap. Laat dit iets afkoelen tot het lobbig wordt. Meng de kwark met de citroenrasp en de suiker. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor. Schep het kwarkmengsel in de vorm op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de vorm.

Bron

hoogvliet

Serveertip

Garneer de bovenkant met kersen. Zet de taart bestrooid met poedersuiker op een schaal.

Vervang citroen door sinaasappel.
• Neem in plaats van vanillekwark vruchtenkwark bosvruchten ,Franse magere kwark milde kwark

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-02-2016

ik heb het geprint,klinkt erg lekker, dank je wel

lapaulina avatar
lapaulina 28-06-2009

Hoi,dit recept heb ik onlangs ook gemaakt.Alleen was bij mij alles nogal ingestort...en de bodem liet niet los van het bakpapier.De smaak was wel erg lekker.Ik hoor graag hoe jij dit hebt gedaan,groetjes pauline

robluus avatar
robluus 23-06-2009

Het idee om een kwark taart te maken met vanille kwark is een geweldig idee, bijzonder smakelijk maar ik vindt de bodem met bastogne koeken te veel overheersen. Ik probeer het zeker nog een keer maar dan met een andere bodem

marijke74 avatar
marijke74 18-06-2009

SUUUUUUPER lekker die taart,wat heben we gesmuld!! Ga ik zeker vaker maken,en zo gemakkelijk. Groetjes Marijke

elsa_h avatar
elsa_h 15-06-2009

heb het meegenomen lijkt me heerlijk, en is ook in de caravan te maken. je hoort nog van me. gr Yvonne

adeline43 avatar
adeline43 11-06-2009

neem hem mee,lijkt mij heel erg lekker.Groetjes, Adeline

ruthbrock avatar
ruthbrock 11-06-2009

ik print het , lijkt me lekker, je hoort het nog van me, gr. ruth

jacgueline avatar
jacgueline 09-06-2009

Hallo Dirk lijkt me super lekker ik laat nog van me horen Groetjes Jacgueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten