1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Kersen
  5. Vanillekwarktaart met kersen

Vanillekwarktaart met kersen

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2009

Ingrediënten 8 personen


9 blaadjes gelatine (18 g)
200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
4 eetl. kersenjam
sap en rasp van 1 citroen
450 g vanillekwark (Melkan)
200 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom stijfgeklopt
500 g kersen
poedersuiker


Verder heb je nodig



springvorm 24 cm, ingevet



Vanillekwarktaart met kersen
Vanillekwarktaart met kersen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de gelatine weken in ruim koud water. Meng het koekkruim met de jam. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm tot een gelijkmatig geheel.

Bereidingswijze

Verwarm het citroensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme citroensap. Laat dit iets afkoelen tot het lobbig wordt. Meng de kwark met de citroenrasp en de suiker. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor. Schep het kwarkmengsel in de vorm op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de vorm.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneer de bovenkant met kersen. Zet de taart bestrooid met poedersuiker op een schaal.

Vervang citroen door sinaasappel.
Neem in plaats van vanillekwark vruchtenkwark bosvruchten ,Franse magere kwark milde kwark

Bron

Hoogvliet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top