
9 blaadjes gelatine (18 g)
200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
4 eetl. kersenjam
sap en rasp van 1 citroen
450 g vanillekwark (Melkan)
200 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom stijfgeklopt
500 g kersen
poedersuiker
springvorm 24 cm, ingevet
Laat de gelatine weken in ruim koud water. Meng het koekkruim met de jam. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm tot een gelijkmatig geheel.
Verwarm het citroensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme citroensap. Laat dit iets afkoelen tot het lobbig wordt. Meng de kwark met de citroenrasp en de suiker. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor. Schep het kwarkmengsel in de vorm op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de vorm.
Garneer de bovenkant met kersen. Zet de taart bestrooid met poedersuiker op een schaal.
Vervang citroen door sinaasappel.
• Neem in plaats van vanillekwark vruchtenkwark bosvruchten ,Franse magere kwark milde kwark
Hoogvliet
ruthbrock 14-02-2016
ik heb het geprint,klinkt erg lekker, dank je wel
lapaulina 28-06-2009
Hoi,dit recept heb ik onlangs ook gemaakt.Alleen was bij mij alles nogal ingestort...en de bodem liet niet los van het bakpapier.De smaak was wel erg lekker.Ik hoor graag hoe jij dit hebt gedaan,groetjes pauline
robluus 23-06-2009
Het idee om een kwark taart te maken met vanille kwark is een geweldig idee, bijzonder smakelijk maar ik vindt de bodem met bastogne koeken te veel overheersen.
Ik probeer het zeker nog een keer maar dan met een andere bodem
marijke74 18-06-2009
SUUUUUUPER lekker die taart,wat heben we gesmuld!!
Ga ik zeker vaker maken,en zo gemakkelijk.
Groetjes Marijke
elsa_h 15-06-2009
heb het meegenomen lijkt me heerlijk, en is ook in de caravan te maken. je hoort nog van me. gr Yvonne