Hollandse saus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-06-2009
  • Hollandse saus

    Hollandse saus

    Hollandse saus

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr. boter
1 1/2 el. citroensap
2 el. water
4 eierdooiers
zout, peper
2 el. gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de boter in een grote schaal onafgedekt in 1 1/2 - 2 min. op vol vermogen smelten
Klop 1/2 el. citroensap en het water door de eierdooiers en doe dit mengsel bij de boter. Klop alles goed door elkaar.
Verhit de saus 30 sec. op vol vermogen. Klop goed door en verhit nog eens 10 sec. Klop weer door en verhit de saus telkens weer 10 sec. tot de saus mooi gebonden is. Laat de saus niet koken, dan gaat hij schiften.
Voeg zout, peper en de rest van het citroensap toe en bestrooi de saus op het laatst met de gehakte peterselie.
Wilt u de saus zonder magnetron bereiden, klop dan de eierdooiers los met 1/2 el. citroensap en het water. Voeg 20 gr. boter toe en verwarm dit mengsel au bain marie tot de saus gebonden is.
Klop er vloksgewijs de rest van de boter door en voeg zout, peper en de rest van het citroensap toe.

Bron

onbekend

Serveertip

Lekker met gepocheerde vis of eieren of over asperges.
345 kcal. p.p.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten